Reparatii laptop
O preocupare permanenta a firmei o reprezinta diversificarea ofertei de produse si servicii .
Program
Luni-Vineri: 9.30 – 18.00
Sambata: 10.00 – 14.00
Reparatii laptop
Notebookurile sau laptopurile au devenit din ce in ce mai familiare in viata noastra. Multe familii si firme au inlocuit PC-ul cu un notebook din diverse motive.
Portabilitatea lor le face sa fie mult mai vulnerabile decat pc-ul. Oricat de mult ne-am stradui vine o zi cand din neatentie la scapam jos, le lovim sau cel mai grav varsam lichide in ele.
Fiind compacte ca si constructie, laptopurile sunt victime sigure la aceste accidente. Piesele care se defecteaza, in majoritate sunt asamblate pe placa de baza de aceea reparatia laptopului este o operatie dificila si costisitoare. Dar si inlocuirea pieselor defecte este foarte costisitoare si de cele mai multe ori nu gasim aceste piese.
Noi recomandam reparatia laptopurilor acolo unde aceasta se poate face.
O reparatie a unui laptop este de dorit sa se faca intr-o firma specializata in acest sens si nu de catre amatori ale caror cunostinte de electronica provin din surse auzite de la unul sau altul. Experienta in reparatia unui laptop este rodul unor ani de studiu, de munca si nu in ultimul rand de abilitate profesionala.
Aparatura necesara repararii notebookurilor este costisitoare si necesita personal foarte calificat care sa poata depista si remedia defectle.
Orice interventie neavizata poate duce la distrugerea irecuperabila a laptopului.
Cateva simptome care apar la laptopuri:
– Incalzirea excesiva. Se manifesta prin cresterea temperaturii in zona procesorului sau a cipsetului placii video. Se datoreaza infundarii cu praf si scame a sistemului de racire a procesorului si a cipsetului video. Se poate intampla ca si coolerul (ventilatorul) de racire sa fie uzat sau chiar deteriorat. Va recomandam sa nu faceti singuri operatia de curatare. Majoritatea laptopurilor au nevoie de o demontare totala si lipsa experientei duce la deteriorarea laptopului iremediabila.
– Laptopul nu mai booteaza ( nu se mai initializeaza placa video). Aceasta are cauze multiple. In general este vorba de cipsetul video care se dezlipeste partial de pe soclul sau. Operatia de reflow (reancalzire) sau reballing (relipire) se face in conditii controlate in atelierul de specialitate.
– Laptopul nu mai este alimentat. Poate fi din cauza alimentatorului sau defect pe placa de baza.